Template
Template Template
Template Pondělí, 16 září 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Jak přilákat na zahradu drvodělky
Napsal Jakub Kubačka   
Čtvrtek, 05 březen 2015

Příspěvek od našeho dopisovatele Ing. Kamila Lisala svědčí o jeho širokém záběru. V tomto příspěvku jsme se dověděli, že kromě vytváření podmínek pro volně žijící rostliny a živočichy na Raduňském mokřadu, Kozmických loukách a lomu v Krčmáni, připravil podmínky i pro život drvodělek na své zahradě.

Aktualizováno ( Pátek, 06 březen 2015 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Únor 2015
Napsal Jakub Kubačka   
Čtvrtek, 05 březen 2015
V únorovém Opavském přírodovědném zpravodaji se dozvíte, na které ZŠ v Opavě učí geologii  ve vlastním Geoparku. Dočtete se také o aktivitách různých organizací a institucí, které se snaží zlepšit čistotu ovzduší. Pro naše zoology máme články o lišce, vlkovi a včelách. Vyzpovídali jsme cestovatele Dalibora Kupku. Ten se s námi podělí o zážitky z cest po Austrálii. Navštívil i Papuu Novou Guineu a jiné exotické země.
Celý článek...
 
Měření přízemního ozonu v Opavě
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 27 únor 2015
Na akci Krotitelé vzduchu na Dolní náměstí v Opavě byl představen projekt Měření přízemního ozonu v Opavě, jehož garantem je doc. Miloš Zapletal za Slezskou univerzitu a ředitel Mendelova gymnázia Petr Pavlíček. Na projektu se podílejí i studenti Mendelova gymnázia v Opavě a Slezské univerzity. Položili jsme jim několik otázek, na které odpověděl doc. Jan Mrázek  - bývalý ředitel MGO a primátor města Opavy, který s nimi spolupracuje.
Aktualizováno ( Sobota, 28 únor 2015 )
Celý článek...
 
Ohlédnutí za projektem sdružení přátel Mendelova gymnázia Stříbrné jezero 2014
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 11 únor 2015
V minulém roce proběhl na Mendelově gymnázium environmentální projekt zaměřený na studium přírodní lokality Stříbrné jezero. Studenti pod vedením RNDr. Rostislava Herrmanna, kromě terénních prací v okolí jezera, pobývali i v laboratoři na gymnáziu. Projekt podpořený Statutárním městem Opava byl velmi užitečný.
Aktualizováno ( Čtvrtek, 12 únor 2015 )
Celý článek...
 
Sádrovec, který se těží na Opavsku v Kobeřicích, vznikl ve třetihorách
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 11 únor 2015

Sádrovec (CaSO4.2H2O) je minerál, který náležíí do skupiny hydratovaných sulfátů. Vytváří perleťově lesklé štěpné plochy. Na Opavsku existují ložiska tohoto minerálu. Jedno je těženo v povrchovém dole v Kobeřicích, druhé bylo dobýváno v již zaniklém dole v Opavě-Kateřinkách (dnešní Stříbrné jezero).

Aktualizováno ( Čtvrtek, 12 únor 2015 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Následující > Konec >>

Výsledky 199 - 207 z 457
Template
Template Template Template
Template Template