Template
Template Template
Template Pondělí, 16 září 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Opavský přírodovědný zpravodaj - Červen 2014
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 08 červenec 2014
V dalším vydání Opavského přírodovědného zpravodaje se vrátíme ke zdařilému Jarmarku řemesel na škole v Žimrovicích. Navštívíme školu ve Skřipově, kde pořádají velmi zajímavé akce. Podíváme se na Raduňský mokřad, kde ochránci přírody postavili hadníky. Pochválíme tříletý ochranářský projekt, ve kterém ochránci přírody, sdružení do organizace  Přírodní park Moravice, úspěšně bojovali s invazními rostlinami. Jako každý rok i letos vyhnízdily volavky popelavé v chráněném území na Hranečníku u Píště. Vzpomeneme také vycházky za ptačími zpěváky, které organizovalo Slezské zemské muzeum a nabídneme rozhovor s RNDr. Tomášem Gráfem, Ph.D, vedoucím Hvězdárny a planetária Johanna Palisy.
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
Některé veřejně přístupné bludné balvany v Opavě a Hlučíně
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 04 červen 2014
Geolog Mgr. Martin Hanáček vás zve na exkurzi po volně přístupných bludných balvanech na Opavsku.O bludných balvanech v Opavě a Hlučíně nám řekl..."Přívlastek "bludné" získaly kvůli svému exotickému horninovému složení, které bylo zjevně odlišné od geologického podloží, na němž se bludné balvany vyskytovaly."
Aktualizováno ( Neděle, 15 červen 2014 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Květen 2014
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 03 červen 2014
V dalším čísle Opavského přírodovědného zpravodaje přinášíme opět zajímavé postřehy a články. V květnu jsme navštívili zahradu ZŠ Ochranova na ulici Pekařské v Opavě Kateřinkách. Zmíníme se o právě odkvetlém česneku medvědím a v botanickém okénku i o lípě, která rozkvete za pár dní. Nezapomeneme ani na našeho vrabce domácího a jezevce lesního. Budeme držet palce občanskému sdružení Radkov při jejich snaze zachránit radkovskou lipovou alej. Také jsme expedičně prozkoumávali rozkvetlé jarní Řecko. Nakonec zhodnotíme oslavy Dne Země v Opavě. Těšíme se na vaše ohlasy a děkujeme za příspěvky.
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
The project of Leonardo led us to Portugal
Napsal Jakub Kubačka   
Sobota, 31 květen 2014
This time, our members went to the beautiful European country which seems as if it was not a part of Europe. The beautiful countryside looks so exotic; people are hardworking and very nice. We met farmers working on family farms on which they mainly grow wine, fruits and vegetables. We visited the capital city called Lisbon, then also the town called Covilha and the winter resort in the mountains of Serra da Estrela.
Aktualizováno ( Úterý, 03 červen 2014 )
Celý článek...
 
Jarní expedice do Řecka 2014
Napsal Jakub Kubačka   
Neděle, 25 květen 2014
Terenní základna Natury Opava v řecké Preveze přivítala prvních deset květnových dnů opavské, ostravské a brněnské přírodovědce. Byl mezi nimi i muzejní preparátor Vilém Borůvka, který pro námi budované regionální muzeum v Neochori vytvoří kolekci ptactva a drobných savců.   
Aktualizováno ( Úterý, 15 červenec 2014 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Následující > Konec >>

Výsledky 226 - 234 z 457
Template
Template Template Template
Template Template