Template
Template Template
Template Pondělí, 16 září 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Rozhovor s profesorem Vítězslavem Bičíkem z Univerzity Palackého v Olomouci
Napsal Jakub Kubačka   
Čtvrtek, 24 duben 2014
Na terénní cvičení vedené profesorem Vítězslavem Bičíkem jen tak nezapomenou studenti biologie, kteří studovali na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Dosud jsou všichni přesvědčení, že tento vynikající přírodovědec a pedagog se žádného živočicha nebál, protože je, stejně jako i rostliny, všechny dokonale znal.
Aktualizováno ( Sobota, 26 duben 2014 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Březen 2014
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Neděle, 30 březen 2014
V březnovém číslo Opavského přírodovědného zpravodaje najdete pozvánku na Ovocnářský kurz a na akce konané v rámci oslav Dne Země. Přečtěte si reportáž o záchranném transferu chráněného živočicha škeble říční, která zůstala v městském náhonu po jeho vypuštění. Přivítáme návrat čápa bílého a zapojíme vás do akce sčítání čápa bílého a černého, které se uskuteční v tomto roce. populace čápů se neustále snižuje, alespoň v našem okrese to tak pozorujeme. Nakonec si můžete přečíst velmi inspirativní rozhovor s významným vysokoškolským pedagogem a vědcem profesorem Vítězslavem Bičíkem z UP Olomouc, který nedávno získal Čestné občanství v rodných Neplachovicích.
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
Záchranný transfer škeble říční z opavského městského náhonu
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pondělí, 17 březen 2014

Těsně po vypuštění  opavského náhonu, který prochází revitalizací, bylo zjištěno,  že v sedimentu se nacházejí škeble říční. Ty patří mezi chráněné živočichy. Po ohlášení nálezu na odbor životního prostředí opavskému magistrátu, bylo tentýž den osloveno naše sdružení Natura Opava, abychom neprodleně provedli odborný záchranný transfer. 

Aktualizováno ( Pondělí, 17 březen 2014 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Únor 2014
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Úterý, 04 březen 2014
Únorové vydání Opavského přírodovědného zpravodaje je tady. Pokud budeme k sobě všichni upřímní, přiznáme si, že jsme až na několik výjimek, všichni xenofobní. V zamyšlení se vám pokusíme vysvětlit, proč tomu tak je a jak tomu čelit. Projekt Emise na Slezském gymnáziu v Opavě se setkal s velkým ohlasem a jak to již často bývá i s negativním. Bylo by v podstatě nenormální, kdyby se znečišťovatelé opav-ského ovzduší neozvali. Věříme, že se alespoň zastyděli. S tímto výjimečným projektem jeli studenti opavského Slezského gymnázia již podruhé do Prahy. Po Ministerstvu pro místní rozvoj to bylo i přijetí v Poslanecké sněmovně.
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Leden 2014
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pondělí, 03 únor 2014
V lednovém čísle Opavského přírodovědného zpravodaje věnujeme zamyšlení alternativnímu léčitelství, které přitahovalo lidi odjakživa. Stále roste nabídka časopisů s touto tématikou a množství obchodníků a dealerů se zázračnými přípravky se zaručenými  účinky. Možná, že by stálo zato si zopakovat anatomii a fyziologii lidského těla z devítky nebo střední školy, abychom se mohli toho, který nám něco nabízí, přiléhavě zeptat.
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Následující > Konec >>

Výsledky 235 - 243 z 457
Template
Template Template Template
Template Template