Template
Template Template
Template Pondělí, 16 září 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Jak chránit přírodu? "Vykoupit ji!" Odpovídá podnikatel a ochránce přírody inženýr Kamil Lisal
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pátek, 20 prosinec 2013
Pan Ing. Kamil Lisal je úspěšným ředitelem firmy Semix Pluso. Mezi přírodovědci nejen na Opavsku je však také znám jako neúnavný bojovník za ochranu přírody a biodiverzity. Mnohé touto snahou velmi inspiruje! Rozhor, který jsme zveřejnili v listopadovém čísle našeho Opavského přírodovědného zpravodaje si můžete přečíst níže:
Aktualizováno ( Sobota, 21 prosinec 2013 )
Celý článek...
 
Jablko nepadá daleko od stromu
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Čtvrtek, 05 prosinec 2013
Požádali jsme pana Oldřicha Kaplera, aby se s námi podělil o jeho kariéru významného entomologa. Přečtěte si životopis spolu s ukázkou odborné publikační činnosti a zjistíte, že na přísloví "Jablko nepadá daleko od stromu" nebo "Jaký táta takový syn", platí i v jeho případě. Je totiž synem slavného opavského přírodovědce Oldřicha Kaplera, který se narodil v roce 1915.   
Aktualizováno ( Pátek, 06 prosinec 2013 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Listopad 2013
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Úterý, 03 prosinec 2013
V úvodu listopadové čísla Opavského přírodovědného zpravodaje vzpomeňme na opavského mykologa a lékaře MUDr. Jaroslava Šedivého a nebudeme jediní, kteří si ho nesmírně vážili. Představíme projekty ZŠ v Mokrých Lazcích. Spolu s Doc. Milošem Zapletalem ze Slezské univerzity se zamyslíme nad škodlivostí přízemního ozonu, o kterém možná někteří z nás ještě neslyšeli. Připomeneme výlov rybníka Nezmar u Dolního Benešova.
V tomto čísle máme také tu čest v rozhovoru vyzpovídat úspěšného podnikatele, majitele a ředitele firmy Semix Pluso Ing. Kamila Lisala. Nikdy od něho neuslyšíte, že něco nejde! Dvojnásob to platí v ochraně ohrožených lokalit, o které se sám stará. Představí své úspěchy, vize a cíle v ochraně přírody. Zároveň shrne všechny aspekty v této oblasti nejen v ČR. Vysvětlí, že ekologie není jen třídění odpadu, ale daleko komplexnější disciplína související s celkovým přístupem k životu a místům kolem nás. Opět se máte na co těšit!
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
Vzpomínka na opavského přírodovědce Oldřicha Kaplera
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pondělí, 18 listopad 2013
Žasneme, kolik za svůj život stihl publikovat vědeckých a populárně vědeckých článků náš kamarád Oldřich Kapler. Vzpomínám  na první setkání na Okresní stanici mladých přírodovědců v Opavě, kam se přišel ucházet o místo vedoucího přírodovědného kroužku. Už jeho první vstup na nové pracoviště byl doprovázen zajímavou příhodou.
Aktualizováno ( Neděle, 24 listopad 2013 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Říjen 2013
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pondělí, 04 listopad 2013
Říjnové číslo Opavského přírodovědného zpravodaje začneme úvahou nad novelou zákona, která povoluje kácení dřevin na vlastním pozemku. Podle některých konečně! Podle jiných se tato možnost může snadno zneužít. Představíme dva zdárně dokončené environmentální projekty. První je výsadba a ošetřování starých krajových odrůd ovocných stromů, kterou uskutečnili na ZŠ Oldřišov. Druhým je rozsáhlý projekt "Komplexní pohled na svět", který zdárně zakončili v Mladecku.

Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Následující > Konec >>

Výsledky 244 - 252 z 457
Template
Template Template Template
Template Template