Template
Template Template
Template Pondělí, 16 září 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Žáby v zemědělské krajině Opavska
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Středa, 21 srpen 2013

V zemědělské krajině na Opavsku a Hlučínsku, kterou můžeme směle nazvat kulturní stepí, žijí obojživelníci, kteří se svým způsobem podmínkám tohoto ekosystému přizpůsobili. Vodu, bez které se v době rozmnožování neobejdou, najdou v drobných tůňkách v poli, v pískovnách, rybnících nebo dokonce v požárních nádržích a někdy také pouze v drobném zahradním jezírku.

Aktualizováno ( Středa, 18 září 2013 )
Celý článek...
 
Projekt - Science Research Practice - Muzeum Neochori
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Úterý, 20 srpen 2013

Natura Opava Vás zve na pracovní stáž v zahraničním projektu Science Research Practice - Muzeum Neochori. Jste čerstvým absolvente SŠ, VOŠ nebo VŠ se zaměřením na biologii nebo příbuzných oborů? Chcete mít pracovní zkušenost ze zahraničí? Chcete si na vlastní kůži zkusit a poznat jak probíhá terénní práce biologa? Chcete přidat ruku k dílu při tvorbě regionálního muzea u města Prevezy? Chcete poznat Řecko, jak ho asi neznáte? Nabízíme bohatý program a zahraniční stáž, díky které získáte bohaté zkušenosti, které uplatníte nejen na trhu práce! Přidejte se k nám do týmu a zúčastněte se projektu financovaného z Evropského programu celoživotního vzdělávání!!!

Aktualizováno ( Úterý, 20 srpen 2013 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Červenec 2013
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pátek, 09 srpen 2013
Představujeme červencové číslo Opavského přírodovědného zpravodaje. Můžete se těšit na mnoho zajímavého. V rubrice  environmentální  výchova  představíme úspěšný projekt na ZŠ Boženy Němcové v Opavě, která se může nyní pochlubit novým školním arboretem. Pozveme vás na broukoviště v Městských sadech v Opavě.
Aktualizováno ( Neděle, 14 prosinec 2014 )
Celý článek...
 
Vzácné mokřadní bráněnky u Bělského mlýna na Hlučínsku
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Neděle, 14 červenec 2013

Mokřadní i dříve běžné vlhké louky jsou dnes již dost vzácným ekosystémem, zejména v nižších polohách celé naší vlasti. Přitom je na toto prostředí vázána řada druhů hmyzu, které z naší přírody mizí právě tak rychle, jakým tempem ubývají tyto otevřené mokřady z naší krajiny.

Aktualizováno ( Úterý, 17 září 2013 )
Celý článek...
 
Svižník polní, svižník zvrhlý a svižník písečný na Opavsku
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Neděle, 14 červenec 2013

Tito masožraví brouci jsou k lovu dobře vybaveni, silnými kusadly, dlouhýma nohama a schopností létat. Taktéž larvy jsou dravé, na kořist číhají v ústí své chodbičky, která může být až 50 cm hluboká. Jejich jídelníček tvoří drobný hmyz, jako pavouci, mravenci aj.

Aktualizováno ( Úterý, 17 září 2013 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Následující > Konec >>

Výsledky 253 - 261 z 457
Template
Template Template Template
Template Template